Slot
Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners. Sterke vrouwen, zoals schrijfster Belle van Zuylen, spelen hierin een prominente rol. 

Tijdens een rondleiding door het kasteel zul je je verbazen over het bijzondere interieur met wandvullende tapijten, vele schilderijen en zeldzame gebruiksvoorwerpen. Maak een wandeling door de romantische kasteeltuin en geniet van huisgemaakte taart in het museumcafé. Op Slot Zuylen beleef je het dagelijks leven op een kasteel! 


www.slotzuylen.nl

Museum Huis Doorn

Huis Doorn is één van de mooiste landhuizen in de provincie Utrecht en dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II. Hij bewoont dit landgoed op de Utrechtse Heuvelrug van 1920 tot zijn overlijden in 1941.

Kasteel de
Haar

Bij Kasteel de Haar waan je je even in een andere wereld. Het park, de geschiedenis, de tentoonstellingen en de tuinen spreken tot de verbeelding. Achter ieder detail schuilt een verhaal.

Slot
Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het slot kent een rijke familiegeschiedenis waarin sterke vrouwen als Belle van Zuylen een prominente rol spelen.

Kasteel Amerongen

Dit prachtige ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van Amerongen.