Lezing:
Schittering aan het Hof van de Romanovs’

Lika Smirnova

Schittering aan het Hof van de Romanovs’

Praktische informatie

Datum: Zondag 23 februari 2020
Tijd: 11.30 uur
Prijzen: € 18,- p.p. Museumkaart € 15,-
Koop uw tickets hier.
Resterende tickets aan de kassa.

Trek een warme trui aan!

De temperaturen dalen, ook op Oud-Amelisweerd. Ter bescherming van het 18de eeuwse, handbeschilderde, Chinese papieren behang, wordt er zeer terughoudend gestookt. We hebben fleecedekentjes voorhanden, maar een warme trui is ook zeker aan te bevelen!

De Russische geschiedenis in de periode vanaf Peter de Grote is en blijft fascinerend, ook en zeker gezien vanuit de extreme weelde en uitbundige levensstijl van de Russische elite, waar het hof van de Romanovs wel exemplarisch voor was. De 19de eeuw was voor de Russische upperclass een ware Belle Epoque. Juwelen en rijk versierde kleding hoorde daarbij.
Europese vorstenhuizen en de Beau Monde van die tijd konden er alleen maar van dromen zich deze exuberantie te kunnen veroorloven. De Russische High Society stak daarin de rest van Europa naar de kroon.

Kunsthistorica Lika Smirnova, zelf Russische van geboorte en afgestudeerd in Architectuur en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van St Petersburg, heeft altijd een grote belangstelling gehad voor kostuumgeschiedenis. Hier zijn sieraden onlosmakelijk mee verbonden.