Wandelconcert
Muziek aan het hof van Frederik de Grote

Muziek aan het hof van Frederik de Grote

Recital van Riko Fukuda, presentatie en rondleiding

Praktische informatie

Datum: Zondag 29 december 2019
Tijd: 11.30 uur
Prijzen: € 18,- p.p. Museumkaart € 15,-
Koop uw tickets hier.
Resterende tickets aan de kassa.

Trek een warme trui aan!

De temperaturen dalen, ook op Oud-Amelisweerd. Ter bescherming van het 18de eeuwse, handbeschilderde, Chinese papieren behang, wordt er zeer terughoudend gestookt. We hebben fleecedekentjes voorhanden, maar een warme trui is ook zeker aan te bevelen!

Met de poppen, gekleed in papieren kostuums in 18de eeuwse stijl van Isabelle de Borchgrave in de kamers met 18de eeuwse, Chinese  wandbehangsels, wanen we ons aan het hof van Frederik de Grote op Slot Sanssouci in Potsdam. Daar werd naar hartelust gemusiceerd! Frederik was een groot muziekliefhebber en speelde zelf fluit. Componisten als Franz Benda en C.P.E. Bach waren er graag geziene gasten.

Fortepianiste Riko Fukuda brengt een recital met de muziek, zoals die gespeeld is aan het  hof van Frederik de Grote  van Pruisen (1712-1782)

Na de pauze vertelt Jurn Buisman (Museum Geelvinck) over de artistieke bloei in het Pruisen van de 18de eeuw, met bijv. zijn fabelachtige porseleinproductie. Een tijd waar schrijvers en dichters door Sturm und Drang werden aangeraakt en waar ook op muziekgebied  er spannende dingen gebeurden, zoals de overgang van Barok naar Klassiek en de vroege Romantiek. Natuurlijk met veel boeiende plaatjes.

Tevens is er gelegenheid een rondleiding te volgen en de twee tentoonstellingen te bezichtigen. Hiervoor kunt u bij Museum Geelvinck of aan de kassa van het museum een ticket kopen van € 5 p.p.

Programma

– Ricercar uit  Musikalisches Opfer van J.S.Bach: het stuk dat opgedragen is aan Frederik de Grote.
– een stuk van C.P.E. Bach. 
– een stuk van Benda