Concert:
 Claudia y Manito

Claudia y Manito: ‘Arpamor’

Paraquayaanse harp en gitaar

Praktische informatie

Datum: vrijdag 29 november 2019
Tijd: 15.30 uur
Prijzen: € 18,- p.p. Museumkaart € 15,-
Koop uw tickets hier
Resterende tickets aan de kassa.

Trek een warme trui aan!

De temperaturen dalen, ook op Oud-Amelisweerd. Ter bescherming van het 18de eeuwse, handbeschilderde, Chinese papieren behang, wordt er zeer terughoudend gestookt. We hebben fleecedekentjes voorhanden, maar een warme trui is ook zeker aan te bevelen!

Op vrijdag 29 november 2019 brengt duo Claudia y Manito een warmbloedig, gepassioneerd programma ten gehore, genaamd 'Arpamor', of Liefde voor de harp.

Het repertoire van Claudia y Manito bestaat uit een verfijnde selectie van muziek en Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht. Het concert heeft iets weg van de combinatie Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer. De bandoneon wordt vervangen door flink wat flamencogitaar en temperament.

Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op het instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Een aantal van deze nummers kent men ook van Los Paraguayos. De gezongen stukken zijn met gitaarbegeleiding.